Se schimba tot traficul pe drumul european. Schimbari mari pentru soferii care stau la cozi interminabile, cu orele

0

• O multime de decizii ce ar putea fi luate in perioada urmatoare ar putea afecta tot traficul de pe drumul european ce traverseaza orasele principale din judetul Iasi • Pe hartie a fost schitat un plan care poate schimba lucrurile • Cu toate acestea, solutiile propuse nu au multumit pe toata lumea • Un parlamentar iesean vine cu o alta propunere

Noi solutii pentru evitarea unui trafic de cosmar care se repeta aproape zi de zi in doua localitati intens tranzitate din judetul Iasi. Sute de soferi sunt nevoiti sa astepte mult si bine sa inainteze in pasi de melc pe drumul european ce traverseaza orasele Targu Frumos si Podu Iloaiei in drum spre municipiul Iasi. Cu toate ca s-au tot cerut masuri pentru decongestionarea traficului din zona, lucrurile au batut pasul pe loc, iar situatia a devenit una fara iesire.

Senatorul PSD Vasile Toma a solicitat lamuriri din partea Ministerului Transporturilor pentru ambuteiajele ce apar mai mereu in Podu Iloaiei si la Targu Frumos. Pentru ca la Podu Iloaiei are loc un targ de animale in preajma drumului european, circulatia rutiera a devenit un adevarat chin, iar masurile gandite nu au dus nicaieri.

“Ministerul Transporturilor a solicitat Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. un punct de vedere avizat. Din acesta reiese ca aglomerarile produse la nivelul localitatilor Targu Frumos si Podu Iloaiei se creeaza in orele de varf si in zilele de vineri, respectiv duminica si luni cand traficul de tranzit inregistreaza valori foarte mari. La nivelul localitatii Podu Iloaiei se produc aglomerari din cauza unor factori locali, respectiv targul de animale local care se desfasoara in apropierea intersectiei DN 28 cu DJ 281, precum si din reducerea sectiunii de circulatie de la o banda pe sens si acostament consolidat de 2,5 m la o singura banda pe sens”, se arata in adresa Ministerului Transporturilor.

Cei de la Transporturi au recunoscut ca pe drumul din zona orasuluI Targu Frumos semaforizarea a dus la un blocaj rutier si mai amplu.

“Solutia propusa de semaforizare a intersectiilor si a trecerilor pentru pietoni s-a dovedit a fi ineficienta in cazul localitatii Targu Frumos unde intersectiile principale sunt semaforizate, aglomerarile sunt si mai mari, timpii de asteptare in traversarea localitatii cresc”, sustin cei de la Ministerul Transporturilor.

Solutiile sunt nemultumitoare
Pentru a scapa de problemele care chinuie soferii de ani buni, au fost gasite deja solutii. Cu toate acestea este greu de crezut ca deciziile respective vor fi puse prea curand in practica, astfel incat conducatorii auto vor mai avea de asteptat pana cand vor scapa de aglomerarile infernale din jurul celor doua orase.

“Pentru descongestionarea traficului in cele doua localitatii se analizeaza posibilitatea amenajarii de variante ocolitoare, posibilitatea mutarii pietelor agroalimentare in alte locatii, astfel incat traficul local sa nu se intersecteze cu traficul de tranzit, dar si solicitarea sprijinului din partea Inspectoratului de Politie pentru dirijarea la orele de varf a traficului atat la trecerile pentru pietoni, cat si la intersectii”, se mai arata in adresa Ministerului Transporturilor.

Numai ca ceea ce au avansat cei de la Transporturi nu au adus multumiri. Senatorul Vasile Toma a mentionat ca reprezentantii ministerului au fugit de raspundere si au gasit solutii care se aplica pe termen lung ce nu vor duce la fluidizarea traficului. De altfel, acesta a mentionat ca altele ar trebui sa fie solutiile.

Citeste si: Veste tare pentru soferi! O noua strada va aparea in Iasi. Mii de oameni vor ajunge mai devreme acasa, scapand de traficul infernal

“Sunt nemultumit de raspunsul primit. Eu as dori ca in ambele zone sa existe semaforizare inteligenta si cu cantarire dinamica pentru masini. Ceea ce raspund ei nu este o solutie concreta, ci o fuga de raspundere si cred ca ar trebui sa se implice in analiza solutiiilor pentru decongestionarea traficului inclusiv conducerea Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi. Eu am venit cu solutia privind semforizarea inteligenta, iar cei de la Directia de Drumuri trebuie sa o puna in aplicare. Nu cred ca sunt costuri atat de mari pentru solutia respectiva raportat la fluxul de autovehicule si disconfort cu pierderile provocate cetatenilor si societatilor comerciale. Pana la realizarea centurii ocolitoare sau a autostrazii vor ma trece cativa ani, iar traficul va creste mai mult. De aceea avem nevoie de solutii concrete”, a spus Vasile Toma.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook

Share.

Comments are closed.