Primul oras din lume care a gasit o metoda inedita de a scoate bani de pe urma cersetorilor. Asa i-ar putea determina sa se intoarca acasa.

0

Cei care vor dori sa cerseasca la Eskilstuna, in Suedia, vor fi nevoiti sa se inregistreze la politie si sa primeasca un permis in schimbul unei plati de 150 de coroane suedeze (circa 15 euro). Consiliul Muncipal din Eskilstuna, un oras de aproximativ 70.000 de locuitori situat la 112 kilometri vest de Stokholm, capitala Suediei, a decis joi introducerea unui permis pentru cersetorie.

Astfel, cei care vor dori sa cerseasca in acest oras industrial vor trebui sa mearga in primul rand la politie pentru a se inregistra si a obtine un permis in schimbul a circa 15 euro. Cei care vor cersi fara acest permis risca amenzi usturatoare. Masura, care va intra in vigoare in octombrie, este prezentata ca un mod de identificare a nevoiasilor, dar si a traficantilor de persoane. De asemenea, este menita integrarii strainilor, romii din Romania si din Bulgaria practicand de mai multi ani cersetoria in diverse orase din Suedia.

Premierul social-democrat Stefan Löfven a catalogat aceasta masura ca fiind „interesanta“, respingand din nou apelurile conservatorilor si membrilor extremei drepte cu privire la interzicerea cersetoriei la nivel national.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

SURSA

Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!