Veste buna pentru bugetari! Majorari importante pentru functionari atunci cand sunt delegati sau detasati in alte localitati

0

Veste buna pentru bugetari! Diurna celor care sunt delegati sau detasati in alte localitati creste.

In prezent diurna este de 17 lei pe zi. Insa, indemnizatiile zilnice de delegare si detasare vor fi majorate cu 3 lei.

„Persoana aflata in delegare intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 5 km, dar nu mai mult de 50 km de localitatea in care isi are locul permanent de munca si in care nu se poate inapoia la sfarsitul zilei de lucru beneficiaza de o indemnizatie de delegare, in cuantum de 20 lei/zi, in vederea acoperirii cheltuielilor de hrana indiferent de functia pe care o indeplineste si de institutia sau autoritatea publica in care isi desfasoara activitatea”, se arata in proiect.

In cazul in care delegarea se va face la o distanta mai mare de 50 km de localitatea in care bugetarii isi au locul permanent de munca, proiectul prevede reguli modificate fata de cele din prezent. Astfel, bugetarilor li se va acorda o alocatie zilnica de delegare(pentru care nu vor fi necesare documente justificative) compusa din:

– indemnizatie de delegare de 20 lei/zi, pentru cheltuielile cu mancarea;

– alocatie de cazare de 230 lei pe zi, pentru cheltuielile de cazare.

Acesta este un proiect de hotarare a Guvernului publicat vineri, in dezbatere publica, pe site-ul Ministerului Finantelor. Potrivit proiectului, indemnizatia de delegare si indemnizatia de detasare vor fi majorate incepand cu luna ianuarie 2019.

Sursa: observator.tv

VIA

Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!